Ce poate ieși din mâinile unor copii

Data publicării:
invata 20sa 20protejeze 20mediul 20inconjurator-35232

Principala regulă de participare la concursul de creaţie a fost ca toate materialele folosite de elevi să fie naturale şi reciclabile. Elevii de clasă primară s-au sfătuit cu profesorii și colegii, şi apoi au dat frâu liber imaginației. Produsul finit a fost gata în mai puțin de 3 ore.

”Sunt vaze cu flori făcute şi mi-a venit ideea să fac cu sticlă, mi-au mai dat şi colegii idei şi am făcut”, a spus un elev.

”Fustiţa este făcută din hârtie creponată iar geanta din materiale refolosibile”, a spus alt elev.

”Am participat cu o oiţă făcută din tuburi de la sticle şi cu o rochiţă făcută din pungi de plastic”, a spus alt participant.

Cadrele didactice sunt de părere că astfel de activităţi sunt foarte importante în dezvoltarea creativității copiilor și ajută în descoperirea talentului celor mici.

”Încercăm să găsim talente ale copiilor care reuşesc să lucreze manual ceva, să stăpânească diferite tehnici de lucru, de tăiat, de lipit, de manufacturat în orice fel şi imaginaţia se reflectă în aceste obicte” (Mihai Stratulat, profesor)

Mihai Stratulat, profesor Palatul Copiilor Iaşi: ”Încercăm să găsim talente ale copiilor care reuşesc să lucreze manual ceva, să stăpânească diferite tehnici de lucru, de tăiat, de lipit, de manufacturat în orice fel şi imaginaţia se reflectă în aceste obicte.”

Un alt avantaj al acestui concurs este că, folosind doar materiale reciclabile, cei mici învață să protejeze mediul înconjurător.

Carmen Sandu, profesor Palatul Copiilor Iaşi: ”Dau dovadă de foarte mult interes şi de foarte multă imaginaţie, uneori depăşind aşteptările noastre. Noi, de foarte multe ori, luăm idei de la ei, le trecem în practică şi le trecem chiar în programa pe anul viitor.”

Cele mai bune lucrări vor fi premiate la sfârşitul lunii decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri