Destinaţii de vacanţă. Turist în codrii seculari ai Neamţului

Data publicării:
MANASTIRE TROTUS-1

 

"Orice turist poate să ajungă aici şi să se bucure de frumuseţea cadrului natural şi în special de aerul extrem de curat şi ozonat de pe Valea Tarcăului. În Valea Tarcăului, aerul ozonat atinge purităţi extrem de înalte, vorbim de procente de 97, până la 99 % şi concentraţie mare de ozon," începe prezentarea zonei Mircea Valeriu Nistor, viceprimar Tarcău.

Pe lângă beneficiile aerului din zona Tarcău, codrii seculari din rezervaţia Goşman, cu arbori care au diametrul de doi metri, lasă turistului impresia că a păstrus într-o pădure amazoniană. În plus, drumurile sunt perfecte pentru împătimiţii de off road, de endurro şi mountain bike.

 

Ferită de ochii lumii, la câţiva kilometri de rezervaţia Goşman se află un alt unicat natural. Este vorba de Rezervaţia de faună Cocoşul de munte. Este o rezervaţia specială, cu un habitat securizat, care se întinde pe aproximativ 30 de hectare, într-o pădure extrem de deasă.

Zona nu este accesibilă oricui, pentru că potecile forestiere se opresc la baza munţilor care străjuiesc rezervaţia. La câţiva kilometri de acest loc impresionant, pe un pâlc de munte, se află una dintre puţinele biserici din lemn, care nu a fost renovată niciodată, deşi are aproape două secole.

"Îmbinările sunt în stil maramureşan, care acum se fac mai ales în partea Maramureşului. Se vede foarte bine că a fost cioplită din bardă, atunci nu erau gatere. Şi sunt făcute numai lemn, fără cuie, aşa sunt îmbinările astea, intră una în alta şi nu se desfac," explică părintele Grigore de la Mănăstirea Sihăstria Tarcăului.

Se spune că, rugăciunile călugărilor pustnici rostite aici de-a lungul vremii, încă se mai aud. În interior, biserica nu este pictată, iar policandrul în care se pun lumânări este deosebit.

Datorită lemnului, lăcaşul religios are o rezonanţă aparte. Dacă vreţi să petreceţi câteva zile în această zonă vă puteţi caza la pensiunile din zonă. Într-o zonă fără internet şi semnal la telefon, administratorii au încercat să creeze condiţii de agrement pentru turişti din cele mai diverse, de la vânătoare şi până la pescuit.

Cristina Haisuc, administrator pensiune: "pensiunea noastră se află într-o zonă montană, mai exact în schitul Tarcău, comuna Tarcău. Ca agrement, deţinem un iaz de pescuit, ATV-uri, teren de sport, teren de joacă pentru copiii, sală de biliard."

O excursie în zonă nu costă mai mult de câteva sute de lei pentru o persoană. Spre exemplu, la o pensiune de 3 margarete, o noapte de cazare, pentru camera dublă sau pat matrimonial este de 100 de lei în extrasezon şi 120 în plin sezon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Facultăți de top din România unde nu dai examen de admitere. Contează media de la BAC și notele din liceu
Digi FM
Părinții, marii absenți de la nunta lui Denis Drăguș. Tatăl atacantului, mesaj sfâșietor
Pro FM
Are 2 copii, împlinește 42 de ani, dar pare tot puștoaică. Andreea Antonescu, în costum de baie pe o plajă...
Film Now
Eric Roberts, despre sora lui, Julia Roberts: „Nu am voie să vorbesc despre ea!” Actorul s-a arătat extrem de...
Adevarul
Avertismentul sumbru al unui climatolog. Valul de căldură, ucigașul tăcut
Newsweek
VREMEA Harta care spune că lumea e în pericol iminent. România fierbe la 44 grade, în roșu întunecat
Digi FM
Adda, despre un moment tensionat cu CRBL: “Mi-a zis ‘nu mai urci pe scenă că nu mai vreau eu'”
Digi World
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
John Corbett, Aidan din "Sex and the City", spune că și-a ales prost cariera: "Am decis al naibii de greșit...
UTV
Adda a trecut printr-un moment stanjenitor din cauza lui CRBL. "Mi-a zis: 'nu mai urci pe scena, ca nu mai...