Sari la conținut

Filolog specialist în calculatoare la doar 16 ani. Elevul din Iași a fost remarcat de Microsoft

George Leonte este elev la liceul Alexandru Ioan Cuza. Cel mai bine se simte în laboratorul de informatică, deși este elev la filologie. A realizat pentru liceu două platforme on-line. Una a găzduit o expoziţie, iar a doua un concurs de geografie.

De aproape un an George studiază online la Microsoft Virtual Academy. A obţinut peste 30 de diplome după ce a finalizat cu nota maximă o serie de cursuri de la academia americană. George şi-ar dori ca după facultate să rămână în ţară, la o companie din domeniul informatic. Crede că poate ajuta la dezvoltarea autohtonă a industriei IT.

„România importă foarte mult. România cumpără programe de afară, cumpără soft-uri, sisteme de operare, dispozitive din afară. Se acceptă externe. Nu avem o producţie proprie, decât persoane ca şi mine, care nu au o firmă, o companie care să producă autohton,” explică tânărul.

George mai are doi ani până la examenul de Bacalaureat - timp suficient pentru el să se decidă la ce facultate va da, dar interval suficient să se lase convins de ofertele universităţilor din Occident.

Pe aceeași temă