IAȘI. A început vaccinarea antigripală

Data publicării:
imunizare 20impotriva 20gripei-34317

Copiii sunt una din categoriile de populaţie cu risc de a contracta virusul gripal aşa că mămicile fac deja coadă la uşile medicilor pediatri pentru a-i vaccina pe cei mici.

Oana Vulpe, părinte: ”Chiar a fost răcit şi aş vrea să-i fac vaccinul antigripal, şi eu şi ceilalţi membri ai familiei, având în vedere că mai am o fetiţă de şase luni, chiar consider că este necesar să fac acest vaccin.”

De imunizare gratuită vor beneficia doar 42 de mii de ieşeni, deşi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a solicitat Ministerului Sănătăţii 80 de mii de doze de vaccin antigripal. Medicii de familie spun că dozele sunt insuficiente.

”Această campanie oricum se va încheia undeva în luna ianuarie a anului 2013 şi putem spune că toate persoanele care doresc din grupele de risc se pot vaccina” (Marius Voicescu, DSP Iași)

Cristina Cătărău, medic de familie: ”Am ridicat 30 de vaccinuri, pentru o populaţie pe care eu am estimat-o undeva la 200 care ar trebui vaccinată. Sunt insuficiente, dar avem speranţa că după 1 decemebrie am mai putea primi.”

A doua tranşă din cele 42 de mii de doze de vaccin destinate judeţului Iasi va ajunge la sfârşitul săptămânii, a anunțat MariusVoicescu, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi: ”Această campanie oricum se va încheia undeva în luna ianuarie a anului 2013 şi putem spune că toate persoanele care doresc din grupele de risc se pot vaccina.”

Cei care nu beneficiaza de imunizare gratuită pot achiziţiona dozele de vaccin din farmacii la preţuri cuprinse între 25 şi 30 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri