IAȘI. Medicii și economiștii învaţă limba germană pentru un salariu mai mare

Data publicării:
curs germana

Printre cursanți se numără tineri care au deja un serviciu în Germania și vor să învețe limba pentru a putea obține o avansare, dar și medici deciși să plece peste hotare. Printre ei este și Gabriel Mircea, un tânăr medic pe care îl atrage salariul de zece ori mai mare oferit de spitalele din Germania. 

„Chiar fenomenul de exod al doctorilor în Germania l-am studiat puțin și am văzut că este mult mai avantajos să lucrezi într-un spital de acolo. În primul rând partea financiară, dar și altele - nivelul de pregătire, condițiile din sistemul medical de acolo,” spune tânărul.

Cursanții învață limba germană de la zero într-un modul de 70 de ore împărțit pe 3 săptămâni. Li se predau noțiunile fundamentale de gramatică și un lexic minim. 

Anual, la Centrul Cultural German 300 de persoane fac cursuri de limbă germană, iar la final susțin un examen în urma căruia primesc un certificat recunoscut internațional ce le atestă cunoștințele de limbă.

Grupele sunt formate din câte 15 cursanți și, pentru că cererea este mare, există liste de așteptare. 

„Domeniile cu precădere pe care le întâlnim printre cursanţii noştri sunt economic şi medical. Aş spune că aceste două domenii sunt dominante,” a declarat Gianina Bistriţan, coordonatorul Departamentului Lingvistic.

Costul cursurilor este de 1.200 de lei, iar elevii și studenții beneficiază de reducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri