Sari la conținut

Iașiul are un nou prefect. Dan Cârlan îi ia locul lui Romeo Olteanu. Fostul prefect și-a dat demisia de onoare

Dan Cârlan a declarat pentru Digi24 Iași că a fost surpins de această numire, că a primit vestea cu maximă responsabilitate. ”Intenționez să îmi achit obligațiile bazându-mă pe toată experiența mea de 18 ani în administrația locală, centrală și Parlament”, a declarat Cârlan. 

Dan Cârlan și-a început cariera politică la liberali, a fost consilier local și a candidat de mai multe ori la primăria Iași (1996, 2000, 2004). A trecut la Partidul Democrat în 2004, a avut un mandat de senator, apoi secretar de stat în Ministerul Mediului.

Dacă în 2012 a fost coordonatorul campaniei USL pentru candidatul Gheorghe Emacu, în 2013 a intrat în consiliul județean al PSD. Pe blogul său, Dan Cârlan a susținut că a luat această decizie după ce a fost sunat de Gheorghe Nichita. „După ce PNȚ-deleul m-a aruncat la gunoi, cu munca mea idiot de onestă cu tot, am vrut să dispar de tot din clubul politicii şi să-mi văd de Tarcăul meu. M-a sunat însă, la un moment dat, un om pe care l-am lovit de multe ori în necruţătoarea competiţie politică. Mi-a propus să nu ies la pensie anticipată, din necaz, ci să-mi valorific experienţa alături de el, într-un proiect la care am visat amândoi în decursul timpului – Iaşi, Capitală Regională”, scrie Cârlan.

Dan Cârlan ocupă locul lăsat liber de Romeo Olteanu. Acesta și-a dat demisia după ce a fost prins băut la volan, săptămâna trecută. El a fost implicat într-un accident de circulație, în drum spre stadion.