La Iași au fost organizate ceremonii militare și religioase de Ziua Eroilor

Data publicării:
militar

 

Ceremoniile dedicate eroilor neamului s-au desfășurat la cimitirul eternitatea in prezenta oficialitatilor locale care au ținut discursuri și au depus coroane de flori. "Cei care au murit pentru apărarea ţării trebuie sărbătoriţi în fiecare zi. Sacrifiicile lor ne dau nouă acum posibilitatea de a ne numi români, popor liber al unui stat naţional suveran şi independent," a spus Romeo Olteanu, prefectul judeţului Iaşi, în discursul său.

Militarii ieșeni i-au adus un omagiu şi sublocotenentului Bogdan Hâncu, mort în urmă cu 8 ani teatrul de operaţiuni din Irak. Părinţii eroului spun însă cu amărăciune că sacrificiul fiului lor a fost uitat de autorități. "M-a deranjat o treabă: când s-a împlinit zece ani de la intrarea în NATO noi, părinţii, niciun telefon nu am primit. Nici de la Bucureşti şi nici de la Iaşi. Şi au fost festivităţi. Nici un telefon," a explicat Carmen Hâncu, mama lui Bogdan Hâncu. 

De la ceremonii n-au lipsit incidentele. Din cauza căldurii unui veteran de război i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Manifestările din Cimitirul Eternitatea s-au încheiat cu o defilare a militarilor de la Brigada 15 Mecanizată Podul Înalt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri