Sari la conținut

„Lupii Negri” au revenit acasă. 12 militari vor fi decorați la Iași

„Lupii Negri” au revenit acasă după o misiune de șase luni in Afganistan. 12 militari care s-au remarcat in teatrul de operațiuni vor fi decorați în cadrul ceremoniei de repatriere.

„Misiunea principală a unităţii noastre a fost aceea de a asigura asistenţa şi sprijinul autorităţilor locale şi guvernamentaler afgane şi forţelor de securitate ale acestei ţări pentru a asigura acel mediu de securitate stabil, astfel încât viaţa locuitorilor zonei în care ne-am aflat să decurgă cât mai normal,” a declarat Maior Adrian Gâtman, ofiţerul de relaţii publice al Batalionului 151 Infanterie.

Aria acoperită de Batalionul 151 Infanterie Lupii Negri a fost de 80 de kilometri, iar în ultima jumătate de an soldaţii au participat la aproape 1.500 de acţiuni de patrulare, 84 de posturi de observare pe timp de noapte dar şi 38 de misiuni de instruire a forţelor de ordine afgane.

Ceremonia de repatriere va avea loc de la ora 11 pe bulevardul Ștefan cel Mare în prezența autorităților locale și a reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale.