Mișcarea și alimentația sănătoasă, arme importante în lupta cu diabetul

Data publicării:
diabet2

Studenţii de la Medicină le-au explicat timp de o oră celor peste 50 de elevi prezenţi la cursul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului cum stresul, alimentaţia de tip fast-food, dulciurile în exces şi sedentarismul favorizează apariţia acestei boli. La final, elevii s-au declarat hotărâţi să respecte regulile pentru a preveni această boală.

Studenţii de la Medicină spun că lecţiile despre cum se poate preveni această boală sunt utile, mai ales în rândul adolescenţilor. Monica Jurcău, membru Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi: ”Statisticile arată că în ultimul timp diabetul zaharat afectează foarte mult adolescenţii, copiii mai ales în perioada prepubertară şi faptul că în fiecare zi apar cazuri noi de diabet diagnosticat. Avem un scop foarte clar: să-i facem pe adolescenţi să fie conştienţi de prezenţa acestei afecţiuni, de complicaţiile care apar şi mai ales că este o afecţiune care nu poate fi vindecată.”

În România peste 800.000 de oameni suferă de diabet zahar şi se preconizează că până în 2030, peste 11 la sută din populaţie va fi diagnosticată cu această afecţiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri