Sari la conținut

Pregătiţi pentru zăpezi. Aproape 600 de poliţişti, pompieri şi jandarmi din Bacău sunt gata să intervină

În depozitele din Bacău unde se află utilajele de deszăpezire, muncitorii au venit cu 12 ore înainte de intrarea în vigoare a codului de ninsori să facă ultimele verificări.

Şefii Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău au organizat şapte baze de deszăpezire dotate cu 43 de utilaje. Pe lângă acestea, 517 utilaje care aparţin comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă intervin la nevoie. Iar toată operaţiunea lor este monitorizată.

Autorităţile locale dau asigurări că judeţul Bacău este pregătit să facă faţă unei ierni grele.

”Avem propriile rezervoare de motorină la minus 25 de grade , sunt suficiente, utilajele sunt aproximativ noi , mașinile sunt de doi ani, unul dintre autogredere are un an vechime, celălalt e ceva mai vechi, 5 ani, toate au cauciucuri noi, stare bună,” a explicat Iulian Manciu, şeful Bazei de Deszăpezire Răcăciuni.

Dorian Pocovnicu, prefectul judeţului Bacău: ”În toată această perioadă, toate structurile pentru situații de urgență sunt active 24 de ore din 24.”

Peste 100 de pompieri şi cadre militare în rezervă sunt pregătite să intervină. În plus, pe tot parcursul zilei de astăzi sunt la datorie 170 de jandarmi şi aproape 300 de poliţişti.

Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău: ”S-a activat grupa operativă a unității 12/05, întreaga tehnică de intervenție a ISU Bacău este pregătită. Ca noutate față de anul trecut, acum avem o autoșenilată care sperăm să nu o folosim, dar, dacă se va impune, vom interveni pentru a salva vieți omenești.”

Pentru persoanele fără adăpost şi pentru cei rămaşi înzăpeziţi, autorităţile locale au amenajat aproape 14.200 de locuri de cazare.