Sari la conținut

Relu Fenechiu, declarat ”părintele proiectului de modernizare a aeroportului Iași”. Directorul Marius Bodea i-a mulțumit fostului deputat, aflat acum în închisoare

Un avion ușor a survolat zona, purtând mesajul ”Misiune îndeplinită”.

La festivitate, primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, a stat alături de ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Acesta a declarat că va da toţi banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor legate de construcţia noii piste a Aeroportului Iaşi.

Slujba de la Aeroport a fost oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și de PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași.

Lucrările la noua pistă (flexibilă) de la Aeroportul Iași au început pe data de 7 august 2013. Asocierea Max Boegl România, SC Vega '93 SRL și SC UTI Grup SA a câștigat licitația privind execuția lucrărilor pentru realizarea suprafețelor de mișcare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri. Valoarea contractului este de aproximativ 139 milioane de lei, fără TVA. Lucrările includ realizarea pistei de decolare – aterizare, căii de rulare, extinderii platformei și a drumului perimetral, instalației de balizaj, canalizării pentru ape pluviale, precum și a serviciilor de proiectare pentru toate cele menționate anterior.

În luna decembrie a anului 2013 Consiliul Județean Iași a depus o cerere de finanţare europeană pentru dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi. Proiectul are o valoare totală de 56,7 milioane de euro. În luna feburarie a acestui an, proiectul a fost declarat eligibil de către Autoritatea de Management a Programului Operațional Sectorial – Transport.

Comisia Europeană a comunicat admisibilitatea cererii de finanţare depuse pentru dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi. Săptămâna aceasta va fi depusă  la AM POS-T prima cerere de rambursare a plăţilor deja efectuate.