Trei localuri din Suceava și Iași au fost închise preventiv de proprietari după tragedia din Capitală

Data publicării:
usa bar inchis

Patronii unul club rock din Suceava au decis să închidă momentan localul pentru că au considerat că deocamdată pub-ul nu-și primește clienții în siguranță.

”Am luat decizia de suspendare a activității clubului inclusiv la Registrul Comerțului pentru a fi siguri că publicul care vine la noi va veni poate în continuare și prietenii noștri care urcă pe scenă să plece acasă în condiții optime și noi la rândul nostru, ca salariați ai clubului, să mergem fiecare la copiii noștri acasă liniștiți. Ne-au murit prieteni pe scenă, artiști, oameni dragi sufeletelor nostre,” a spus Cezar Miron, administratorul clubului.

Pompierii, chemați de conducerea clubului au stabilit că acest local nu îndeplinește condițiile legale pentru a organiza petreceri sau concerte la care să participe peste 200 de oameni. Astfel de evenimente se organizau deseori aici.

”Acest spațiu nu întrunește în condițiile actuale cerințele minime impuse pentru o sală aglomerată,” a spus loc. col. Costică Ghiață, adjunct inspector șef ISU Suceava.

Clubul funcționează de trei ani iar aici s-au organizat zeci de concerte folk și rock unde au cântat trupe atât din țară cât și din străinătate. Trupa Goodbye to Gravity urma să susțină peste două săptămâni concertul de lansare a albumului la Suceava chiar în acest local.

Şi proprietarii barului Legend din Iaşi au anunţat pe o reţea de socializare că îşi suspendă activitatea. Este al doilea local din Iaşi unde este luată această măsură dup ce ieri, patronii barului La Bază au comunicat pe o reţea de socializare că închid pentru câteva luni:

"Nu avem autorizație de la ISU. În schimb avem aviz ISU pentru modificările din locație necesare pentru a preveni și a minimiza riscul. (...) Totuși am decis că vom suspenda activitatea barului până când vom face modernizările cerute și vom avea garanția celor de la ISU că nu reprezetam un pericol. (...) Considerăm că am fost ignoranți și în consecință iresponsabili. Am avut noroc. Nu vrem să mai punem pe nimeni în pericol, chiar dacă legea permite acest lucru."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri