Trei tinere au ajuns de sub protecția statului pe mâinile traficanților

Data publicării:
minore abuzate

Fetele au fost racolate în 2011. Suspectul le aștepta să se întoarcă de la școală și le oferea diferite atenții. După ce le-a câștigat încrederea, le-a propus să-l însoțească în diferite locații din oraș, unde le exploata sexual. Abia după ce bărbatul a părăsit România, tinerele au avut curajul să-l reclame la poliție.

Abia din luna septembrie, când omul a revenit în oraș, procurorii au reușit să adune dovezi împotriva lui și l-au arestat pentru 29 de zile. Totul ar fi putut fi evitat, spun specialiștii, dacă în Iaşi ar fi existat un adăpost pentru victime ale traficului de persoane.

„Primele servicii pe care victimele ar trebui să le primească sunt în cadrul acestor adăposturi mai ales în situaţia în care se evaluează gradul de risc şI posibilitatea ca ele să fie din nou traficate. În aceste adăposturi ar trebuie să primească serviciile de asistenţă psihoogiocă, consiliere, servicii de asistenţă sociale şI educaţionale şI cel mai important este securitatea victimei,” a spus Cătălin Luca, director al Fundaţiei Alternative Sociale.

„Am avut un asemenea proiect cu un centru de trafic dar atunci când s-a terminat finanţarea centrul respectiv a fost desfiinţat,” s-a apărat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Procurorii continuă cercetările pentru a stabili dacă cele trei tinere sunt singurele victime în acest caz.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri