Sari la conținut
News Alert

UMF Iași va investi 66 de milioane de euro în cămine şi centre de studiu

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi va pune la dispoziţia studenţilor un centru de studii, un nou campus studenţesc dar şi un centru de bioinginerie care va funcţiona şi în beneficiul pacienţilor. Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele pe care conducerea universităţii şi-a propus să le îndeplinească până în 2016.

“Vom finaliza centrul lingvistic pentru că avem foarte mulți studenți străini, vom construi un centru de educație fizică pentru că, de asemenea, studenții trebuie să facă sport, să se dezvolte,” a adăugat Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" Iași.

Cel mai recent pas pentru dezvoltarea Universităţii de Medicină a fost cumpărarea sediului Universităţii Petre Andrei, cu suma de 3,9 milioane de euro. Achiziţia imobilului a fost contestată de conducerea universităţii private pe motiv că a fost subevaluată.

“Noi vom aplica legea, vom ţine să se realizeze toate procedurile. Noi nu suntem haiduci, încât să ne opunem justiţiei. Eu am încredere mare în justiţie. Am făcut contestaţie la această executare,” a declarat Doru Tompea, rectorul Universității „Petre Andrei", Iași.

Singurul proiect ce va fi pus în practică de anul viitor este dezvoltarea campusului universitar.

Pe aceeași temă