Sari la conținut

16 irakieni şi sirieni, opriţi în Borş din drumul spre Occident

16 cetăţeni din Irak şi Siria au fost prinşi de poliţiştii de frontieră, în apropiere de vama Borş, în timp ce se îndreptau spre graniţa româno-maghiară. Solicitanţi de azil în ţara noastră, au recunoscvut vă intenţionau să treacă frontiera pentru a se îndrepta spre o ţară din Spaţiul Schengen.

Captura a fost făcută la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni de combatere a migraţiei ilegale. La 200 de metri de graniţă, poliţiştii de frontieră au observat 16 persoane - şase femei, trei bărbaţi şi şapte copii - care se deplasau pe câmp, spre Ungaria.

"Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, adulții au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani, toți fiind solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen", a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Oradea, subcomisarul Loredana Chifor.

Cei 16 asiatici sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă