50.000 de ţigări, descoperite de poliţiştii bihoreni într-o maşină

Data actualizării: Data publicării:
FOTO 1 SICE TIGARETE CONFISCATE SALONTA

50.000 de țigarete nemarcate legal au fost confiscate de polițiștii bihoreni de la un maramureșean care le ascunsese în autoturismul cu care le transporta. Bărbatul a fost oprit în trafic, iar marfa ilegală era ascunsă într-un loc special amenajat în maşină.

FOTO 1 SICE TIGARETE CONFISCATE SALONTA
FOTO 1 SICE TIGARETE CONFISCATE SALONTA

Poliţiştii au oprit pentru verificări un bărbat de 45 de ani, din comuna Vadu Izei, județul Maramureș. În maşina acestuia, oamenii legii au găsit 50.000 de țigarete (2.500 de pachete de țigări) marcate necorespunzător.

Marfa era ascunsă într-un loc special amenajat, în locul roții de rezervă din portbagaj.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, bărbatul de 45 de ani fiind bănuit de comiterea infracțiunii de „deținere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VIII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ţigările au fost confiscate, iar maşina cu care au fost transportate a fost indisponibilizată.

„Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului prin deținerea cantității de 50.000 țigarete marcate necorespunzător este estimat la aproximativ 20.000 lei”, a precizat comisarul Dinu.

Maramureşeanul este cercetat acum de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri