Contrabanda cu țigări este cea mai des întâlnită infracțiune la frontiere

Data actualizării: Data publicării:
contrabanda Articol susținut de PMI

Contrabanda cu țigări este cea mai des întâlnită infracțiune la frontiere. Numai anul trecut au fost confiscate la graniță aproape 6 milioane de pachete de țigări, în valoare de 100 de milioane de lei. Din acest motiv, în dotarea Poliției de Frontieră au intrat încă 2 drone cu care autoritățile vor să combată fenomenul. Aceste drone sunt cele mai moderne dintre toate dispozitivele de zbor pe care le are Poliția de Frontieră. Ele vor detecta atât oamenii care încearcă să treacă frontiera fraudulos, cât și contrabandiștii de țigări sau alte bunuri.

Inspectorul general al Poliției de Frontieră susține că e nevoie de pază aeriană deaorece contrabandiștii au început și ei să folosească drone pentru introducerea țigărilor la noi în țară.

Cele două drone pot acționa pe o rază de până la 150 de kilometri și pot survola fără pauză până la 8 ore.

Sistemul de supraveghere aerian este compus din unitatea de comandă și control cu ajutorul căreia putem vizualiza în timp real parametrii transmiși de dronă, traseul, misiunea pe care o efectuăm, precum și datele transmise de cameră.

Drona poate fi operată pe timp de zi, poate fi operată pe timp de noapte. Are în dotare o cameră care are și termoviziune. Instruirea polițiștilor de frontieră care operează dronele s-a desfășurat în Africa de Sud, timp de 10 zile, la sediul producătorului de echipamente. Cei șase polițiști de frontieră selectați din cadrul structurilor au parcurs un program complex de training care va permite folosirea aeronavelor la capacitate optimă.

Philip Morris International a donat Poliției de Frontieră cele două aparate de zbor fără pilot în valoare de 700 de mii de dolari în dorința de a reduce contrabanda cu țigări.

Dragoș Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris Romania

Anul acesta, în primele două luni am văzut o creștere care ne-a îngrijorat, dar asta este doar un semn că nu trebuie să lăsăm niciodată garda jos garda jos și trebuie să întărim această colaborare. Este extrem de important să aibă această capacitate de supraveghere pentru că din păcate traficanții sunt extrem de ingenioși."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri