A început perioada înscrierilor în clasa pregătitoare

Data actualizării: Data publicării:
inscrieri pregatitoare

Au început înscrierile în clasa pregătitoare pentru următorul an şcolar. Prima zi a adus părinţii la secretariatele şcolilor, pentru a-şi înscrie copiii. Nu a mai fost aglomeraţia de altă dată, deoarece Ministerul Educaţiei le-a pus la dispoziţie şi posibilitatea înscrierii online. Tot în această perioadă, părinţii au ocazia să viziteze sălile de clasă şi să stea de vorbă cu cadrele didactice.

La Şcoala Gimnazială "Dacia" din Oradea mai mulţi părinţi s-au grăbit încă de dimineaţă să îşi depună dosarele de înscriere. Este una dintre unităţile de învăţământ cele mai căutate din oraş. Prioritate au, la fel ca şi în anii trecuţi, copiii care locuiesc în zona şcolii pentru care optează.

"O să îmi înscriu fetiţa care are şase ani, fără câteva zile şi abia aştept să o văd la şcoală. Am referinţele cele mai bune despre această şcoală şi pentru că se află în apropiere de casă."

"Era mai bine înainte, trebuia să rămână la grupa pregătitoare, la grădiniţă, dar asta e, dacă aşa se cere. Părerea mea e că sunt prea mici încă. Şi celălalt băiat al meu a fost aici şi nepoata mea şi mi se pare o şcoală foarte bună."

Conducerea unităţii de învăţământ a propus, pentru viitorul an şcolar, patru clase a câte 25 de elevi fiecare.

"Dacă vom avea o cerere mai mare a părinţilor din circumscripţia şcolară, o să solicităm aprobarea Inspectoratului Şcolar ori pentru creşterea numărului de copii într-o clasă ori pentru înfiinţarea unei noi clase", spune Florian Hava, directorul Şcolii Gimnaziale "Dacia" din Oradea.

La fel ca anul trecut, înscrierea se face în două etape. Părinţii au posibilitatea să completeze cererile şi online, însă acest lucru nu garantează înscrierea copilului în unitatea de învăţământ. Astfel, trebuie să se prezinte cu dosarul complet la şcolile pentru care optează.

"În anul şcolar 2017-2018, în judeţul Bihor sunt disponibile 291 de clase cu 5.782 de locuri. Părinţii îşi pot depune cererile în perioada 27 februarie - 16 martie la secretariatul şcolii sau online, urmând ca a doua etapă de înscrieri să se desfăşoare în perioada 24 martie- 30 martie", a explicat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

În clasa pregătitoare sunt înscrişi toţi copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2017, inclusiv.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri