Sari la conținut

Aglomerație în Băile Felix. Bazinele din stațiune au fost pline la început de aprilie

Bazinele din Băile Felix au fost pline la început de aprilie, când mii de turiști au profitat de vremea frumoasă și s-au relaxat în stațiunea bihoreană. Fie că au stat la terasă, la plajă ori au înotat, toți au confirmat că au ales este cea mai bună metodă de recreere în această perioadă. Dacă temperaturile rămân ridicate, administratorii ștrandurilor vor să înceapă sezonul estival chiar din Duminica Floriilor.

Au fost temperaturi de 25-26 de grade la sfârșitul săptămânii trecute în Bihor; adică tocmai bune pentru o ieșire la ștrand pentru turiștii aflați în Băile Felix. Veniți din alte județe, mulți s-au îndreptat spre bazine încă de la primele ore ale dimineții.

"Am venit din Lugoj. Bineînțeles că ne-am documentat înainte și am ales să venim aici pentru că este o zonă frumoasă."

"Venim din Cluj, e prima dată. Am aflat despre stațiune din recomandări, e frumos, e cald, apa e numai bună."

"E fenomenal: nu e nici frig, nu e nici prea cald, e numai bine. E cea mai bună metodă de relaxare în perioada asta. Mai merge și câte o bere la terasă, dar momentan în apă e mai bine."

Mulți au preferat să poposească preț de câteva minute și la terase. Încântați au fost și copiii care, deși nu au avut acces la tobogane, s-au lăsat cu greu scoși din bazine.

În ultima săptămână peste 2.000 de turiști au venit la ștrandul central din Băile Felix.

"Media zilelor călduroase a fost de peste 650 de turiști. Sunt și din străinătate, nu doar din țară; avem și de la vecinii din Ungaria", spune Constantin Oprinoiu, directorul ștrandului Felix.

Deschiderea oficială a sezonului este programată pentru 1 mai. Însă, dacă vremea le va permite, administratorii au însă de gând să umple toate bazinele chiar și cu trei săptămâni mai devreme. În perioada Paștelui în stațiune ar putea ajunge peste 7000 de turiști.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş