Al treilea caz de deces din cauza gripei, confirmat în Bihor

Data actualizării: Data publicării:
gripa spital bolnav internat
FOTO: Shutterstock

În Bihor a fost înregistrat al treilea caz de deces prin gripă. Virusul a fost confirmat azi la un pacient de 77 de ani, din Oradea, care a murit duminică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

gripa spital bolnav internat
FOTO: Shutterstock

Nevaccinat antigripal, bărbatul a fost internat la unitatea medicală pe 8 februarie, când a venit la Unitatea de Primire a Urgențelor cu pneumonie și insuficiență respiratorie.

Potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică Bihor, medicii au constatat că pacientul mai avea diabet zaharat tip II, insuficienţă renală, demenţă, accident vascular cerebral, bronhopneumopatie cronică obstructivă, cardiopatie ischemică.  

După analiza probelor recoltate pentru examenul serologic, astăzi a fost confirmată infecţia cu virus gripal tip AH1 pdm09. În ultima săptămână, în Bihor au fost raportate peste 8300 de cazuri de infecții acute și mai bine de 2000 de persoane cu pneumonie.

În sezonul 2017/2018 au fost confirmate 28 cazuri de gripă – rezultatele pozitive au fost primite la DSP Bihor din cele 45 de cazuri la care s-au recoltat probe pentru examenul serologic. În sezonul anterior, 2016/2017, au fost confirmate cu gripă 9 cazuri la populaţia judeţului Bihor”, au transmis specialiştii DSP Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri