Sari la conținut

Ansamblul Folcloric Național Transilvania deschide concertul lui Andre Rieu 

Dansatorii maramureşeni nici nu au îndrăznit vreodată să viseze la un spectacol alături de violonistul şi dirijorul André Rieu.

"Chiar ne gândeam, ne facem planuri împreună cu familia să mergem chiar la un concert în străinătate. A fost o surpriză extraordinară când am aflat că vine la București și și mai mare când am aflat că o să fim parte din show-ul dânsului", se bucură Mariana Daniela Miheț, dansatoare.

"Pentru ansamblu este cel mai important proiect în cei 55 de ani de activitate", consideră Iuliana Dăncuș, directoarea Ansamblului Folcloric Național Transilvania.

Zece perechi de dansatori maramureşeni vor deschide seria concertelor susţinute la Bucureşti de André Rieu, care va fi însoţit de orchestra sa formată din 100 de instrumentişti.

"Domnul este fericit că lucrează alături de noi și noi suntem bucuroși că lucrăm cu un asemenea profesionist", susţine Tudor Duli-Babici, dansator.

După concertele din capitala României, dansatorii ansamblului ar putea avea şansa să prezinte folclorul tradiţional şi pe meleagurile olandeze. Supranumit "Regele Valsului", André Rieu este unul dintre cei mai bine cotați muzicieni la oră actuală. Olandezul deține cea mai mare orchestră privată din lume. Până în prezent, a vândut 40 de milioane de albume şi DVD-uri.

Reporter: Diana Grad
Operator: Kristian Kosa