Sari la conținut

Aquapark-ul din Oradea, finalizat. Oraşul are cel mai modern complex termal din vestul ţării

"Şapte bazine de exterior, 13 bazine de interior, suntem lângă bazinul cu valuri, la intrare aţi văzut un lac artificial amenajat cu nuferi."

Iar asta nu e tot. Aquaparcul se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare, are bazine care se întind pe cinci mii de metri pătraţi şi 20 de tobogane. La acestea se adaugă sauna, SPA, spaţiile verzi, terenuri de sport şi unităţi de alimentaţie publică.

"Este o investiţie, care să spunem, s-a realizat destul de greu. Puţine municipalităţi din România s-au încumetat să facă un aquapark, am învăţat din acest proiect, am învăţat alături de proiectanţi, constructor", a precizat Marius Moş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Complexul termal a fost gândit încât să poată atragă vizitatori de toate vârstele.

"Avem pentru cei aventurieri toboganele, avem zone de relaxare. Am vrut să integrăm elemente de specific local, o să vedeţi aici cetatea ca zonă de relaxare, am încercat să preluăm ceva de la Peştera Urşilor", spune Daniel Tivadar, arhitect.

Noua investiţie va constitui un punct de atracţie pentru turişti şi va rivaliza cu aquapark-urile din străinătate.

"Poate concura cu alte obiective de investiţii, inclusiv din Ungaria. Şi va putea fi, din acest punct de vedere, o carte de vizită pentru oraş, dar şi o perspectivă serioasă pentru dezvoltarea turismului balnear", susţine Marcel Boloş, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Deocamdată, autorităţile locale au preluat investiţia de la constructor, iar în următoarea perioadă, vor supune instalaţiile unor teste. De abia la mijlocul lunii iulie, orădenii se vor putea bucura de toate facilităţile.

"Noi vom avea nevoie de cel puţin o lună de simulări: mă refer la pornitul bazinelor, verificatul fluxului de acces pentru clienţii care vin în aquaparc, verificat instalaţii, pregătirea personalului", a explicat Liviu Andrica, şeful Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Aquaparcul va fi inclus într-un circuit turistic alături de Piaţa Unirii, Biserica cu Lună, Cetatea Oradea şi Grădina Publică de pe Dealul Ciuperca. Toate sunt obiective reabilitate cu bani europeni, în ultimii ani.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă