Sari la conținut

BAIA MARE. Handbal pe nisip, pe o "plajă" improvizată în Centrul Vechi

Pe o plajă amenajată în centrul vechi al orașului Baia Mare unde a început cea de-a doua ediție a evenimentului "Baia Mare Beach Handball Challenge". Timp de 9 zile, 300 de sportivi, amatori și profesioniști, se vor întrece în meciuri de handbal, dar și de volei și fotbal. Toate se vor desfășura pe nisip, pe plaja improvizată direct pe asfalt.

140 de metri cubi de nisip, așezați într-un strat de aproximativ 30 de centimetri, așa cum prevede regulamentul sporturilor de plajă. Așa arată zona de concurs amenajată în centrul vechi al orașului Baia Mare.

"Ăsta a fost scopul nostru: să aducem marea, și nu doar marea, ci și atmosfera de la mare aici, la noi, în Baia Mare. Sper că am reușit! După cum se vede, cred că atmosfera este una de plajă", spune Tudor Marta, organizator Beach Handball Challenge.

În cele 9 zile ale evenimentului "Baia Mare Beach Handball Challenge", 300 de sportivi, amatori si profesioniști, se vor întrece în meciuri de handbal, volei și fotbal pe nisip. Ideea îi aparține lui Tudor Marta, campion, câștigător al Cupei României și al Supercupei cu Handbal Club Minaur în 2014-2015.

"Beach Handball-ul pe care noi încercăm să îl promovăm în România, având în vedere că suntem puțin în urmă și ne-au mai rămas aproximativ 7 ani până când acesta va deveni sport olimpic."

Desfășurat pe parcursul a două reprize de câte 10 minute, un meci de handbal pe nisip reprezintă o adevărată provocare, susțin concurenții.

"- Cum e să joci handbal pe nisip?
- E cu totul diferit. Este puțin mai greu. Din cauza nisipului aluneci… în rest, e la fel.
- Și în aer liber cum e să joci?
- Minunat!", spune Cristian.

"E plăcut să joci pe nisip - ca și cum ai juca la malul mării - și e plăcut să faci sport în aer liber", completează Eusebiu.

Din tribune nu au lipsit susținătorii. De la cei mici, până la bunici.

"Baia Mare Beach Handball Challenge" se află anul acesta la a doua ediție și are loc în perioada 1-9 iulie. Câștigătorii vor fi recompensați cu diplome, trofee și premii din partea sponsorilor.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă