Sari la conținut

BASCHET. Albacomp, pe locul 1 la Memorialul „Antonio Alexe"

foto: csmoradea.ro

La capătul celor trei zile de întreceri, maghiarii au avut câştig de cauză în faţa campioanei Macedoniei şi a gazdelor de la CSM-Universitatea.

„Această ediţie a fost câştigată pe merit, aş spune eu, de echipa maghiară care, din punctul meu de vedere, s-a prezentat într-o formă surprinzător de bună", a apreciat Şerban Sere, managerul CSM-U Oradea.

Maghiarii au început turneul cu o victorie obţinută vineri seară în faţa orădenilor, 97-81. Skopje a ţinut pasul cu o victorie tot la 16 puncte diferenţă, 83-67, în faţa slovacilor de la Iner Bratislava. Ziua a doua a adus şi cele mai spectaculoase întâlniri. Fehervar a trecut greu de Bratisvala, scor 93-90, în vreme ce Oradea a învins Skopje în prelungiri, 98-94.

Ziua a treia a fost cea care a decis învingătoarea. Skopje a făcut un joc perfect cu Albacomp, scor 68-61, dar diferenţa mică de puncte i-a făcut pe maghiari să-şi păstreze poziţia de lider. Oradea a câştigat ultimul joc al turneului, 77-62, cu Bratislava, şi s-a clasat pe locul trei.

„Suntem foarte, foarte mulţi jucători noi, încă nu cunoaştem foarte bine ce avem de făcut. Într-un fel este normal să se întâmple aşa, însă ceea ce mă bucură este că nu avem accidentări", a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM-U Oradea

Cei mai eficienţi jucători orădeni ai întrecerii au fost Will Franklin şi Uroş Lucic.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă