Sari la conținut
News Alert

BASCHET. Victorie cu emoții pentru CSM Oradea în meciul cu BCM U Piteşti

Ceea ce părea a fi o victorie lejeră pentru CSM CSU, după o primă repriză perfectă în disputa cu BCM U Pitești, s-a transformat într-un final de meci pe muchie de cuțit. Conduși chiar şi cu 20 de puncte până la pauza mare, oaspeții au revenit spectaculos pe finalul celui de-al treilea sfert.

Piteștiul a preluat conducerea în ultimul act, dar Oradea a reuşit să încline balanța în favoarea sa, scor 85-81.

"Victorie importantă pentru noi, obținută într-un final mai greu decât ne-am fi dorit; însă o victorie este o victorie și mă bucură foarte tare că am obținut-o", a declarat Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea.

Pornită ca din pușcă, Oradea a pus în coș în primele două sfeturi nu mai puțin de 52 de puncte. În tot acest timp apărarea a fost și ea la datorie, cu doar 37 de puncte primite.

Pauza dintre cele două reprize s-a dovedit a fi însă un sfetnic bun pentru oaspeți. Profitând și de ușoara relaxare a gazdelor, Piteștiul a anulat întreaga diferență pe tabelă. În al patrulea sfert, CSM a fost salvat de evoluția perfectă a lui Kris Richard, care a înscris 14 puncte.

"Din păcate, istoria se scrie pentru învingători. Noi mergem mai departe, eu vreau să iau partea a doua în care am arătat ca o adevărată echipă și cred eu că am arătat caracter, pentru că nu este ușor să revii în deplasare, indiferent că e la Oradea, Iași sau Galați", a spus Hristu Șapera, antrenor BCM U Pitești.

Pentru Oradea, meciul cu BCM U Pitești a fost ultimul de acasă din sezonul regulat, pe care CSM CSU îl va încheia după deplasarea de vineri, cu Timba Timișoara, și cea de săptămâna viitoare, la Steaua.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă