Sari la conținut

Bilanţ de 100 de zile, la Consiliul Judeţean Bihor

Bilanţ după 100 de zile la Consiliul Judeţean Bihor. Preşedintele Pasztor Sandor a făcut o radiografie a proiectelor pe care le-a iniţiat, dar şi a celor care au fost preluate de la vechea administraţie. Zece la număr, acestea prevăd, printre altele, o strategie pe sănătate, zboruri noi de pe aeroportul Oradea şi chiar o reformă în sistemul de transport public.

Printre cele zece proiecte la care Consiliului Judeţean Bihor lucrează în prezent se numără mutarea Muzeului Ţării Crişurilor în clădirea Garnizoanei. După şase ani în care lucrările au fost îngreunate de litigii, şeful administraţiei judeţene a precizat că, până la sfârşitul anului, va fi organizată o licitaţie pentru achiziţionarea mobilierului necesar.

"Mobilierul special urmează, după o procedură mai lungă, să se creeze. Dar, după speranţele noastre, în interior vom avea condiţii de vizitare cu anumite etaje, numite secţii închise sau deschise, vor hotărî specialiştii", spune Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Pasztor a vorbit şi despre aeroportul Oradea, care a fost aşezat pe harta zborurilor internaţionale. Pe lângă cursele către Barcelona, Milano sau Bucureşti, există posibilitatea ca de anul viitor să existe şi alte zboruri către destinaţii din Europa, a spus preşedintele CJ Bihor.

"Principala problemă a fost, şi eu m-am axat, acolo pe principala problematică, pe cursele interne fiindcă trebuia să existe un zbor Oradea- Bucureşti, s-a rezolvat şi această problemă, deci aeroportul ia viaţă."

Referindu-se la fostul Palat al Finanţelor, disputat acum în instanţă, Sandor Pasztor a explicat că imobilul ar putea găzdui mai multe instituţii subordonate Consiliului Judeţean şi care acum funcţionează în clădiri închiriate: "Semăna perfect cu un castel din acelea - dacă aţi fost în parcurile de distracţii, mai trebuia să urle cineva noaptea pe acolo. Urmează în aproximativ 6-7 luni să avem ultima hotărâre defitinivă şi vom şti într-un final cine este gazda clădirii."

Şeful administraţiei judeţene a discutat şi de lucrările la centura ocolitoare a oraşului Salonta, despre centrul de pregătire pentru salvatori montani care va fi inaugurat în decembrie şi despre echiparea cu sisteme GPS a autobuzelor care efectuează curse regulate de transport public în judeţ.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă