Bugetarii - doar unii - au recuperat ziua liberă

Data publicării:
stire functionari

Zilele libere primite în preajma sărbătorilor legale au devenit o obișnuință în acest an pentru bugetari. Majoritatea s-a obișnuit deja să lucreze sâmbăta.

"Am chiar și un copil de la Casa Copilului, o fetiță pe care o cresc de aproape 18 ani, am două fiice, am nepoței, dar când este vorba de serviciu, lăsăm totul la o parte", spune Sabina Chear, funcționar la Biroul de Relații cu Publicul la Primăria Oradea.

"Mi se pare o zi normală. Astăzi chiar poate un pic mai ușoară decât în restul săptămânii, aici la poartă vreau să zic", spune un alt funcţionar.

Ca de fiecare dată când s-a recuperat într-o zi de sâmbătă, culoarele instituțiilor publice au fost goale.

În schimb, orădenii care au vrut să-şi înmatriculeze o maşină sau să-şi depună actele pentru paşapoarte sau buletine nu au nici o şansă pentru că aceste instituţii au fost închise sâmbătă. Motivul a fost că ziua liberă de 16 august: "Se recuperează prin prelungirea programului cu o oră în primele patru zile ale fiecărei săptămâni de fapt din luna august", explică Liviu Mortan, șeful serviciului permise și înmatriculări Oradea.

Aceasta ar putea fi ultima sâmbătă pe care bugetarii au lucrat-o în acest an, pentru că următoarele sărbători legale, pe 30 noiembrie și 1 decembrie, cad la sfârșit de săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri