Sari la conținut

Cadou de Crăciun pentru copiii defavorizați din Bihor: un zbor gratuit deasupra Oradei

Pentru cei mici, zborul printre nori a fost un vis devenit realitate. Pentru câteva minute, atât copiii, cât şi părinţii, au uitat de toate grijile.

"Am reușit și noi să zburăm cu copiii noștri, am avut prima noastră experiență de zbor. A fost senzațional, copiii sunt încântați", spune Eliza Toth, mama unui copil cu autism.

"Pentru ei este importantă o astfel de acțiune în sensul că vin, mai văd altceva, socializează cu ceilalți", a observat Tănase Mărginean, tatăl unui copil cu handicap locomotor.

"O ajută mult pentru că în cazul ei, fiind vorba de autism, este binevenită orice acțiune cu impact psihologic care o deschide mai mult spre lumea înconjurătoare", consideră Cornel Toth, tatăl unui copil cu autism.

Acțiunea este organizată de o companie de zbor, în colaborare cu o şcoală şi o fundaţie din Marea Britanie. Cele două instituţii au acoperit cheltuielile cu combustibilul, iar compania de zbor din Ineu a oferit gratuit un avion pentru această activitate.

"Copiii de la școala unde lucrez vor să ajute copiii din alte țări. Mulți dintre ei provin din familii înstărite și sunt bucuroși să contribuie", explică Lesley Kelly, reprezentantul Millfield School.

Copiii care au participat la aceasta actiune au zburat timp de 20 de minute deasupra oraşului. Decolarea si aterizarea s-au facut pe un teren special amenajat in centrul de agrement din Ineu.

Costul unui asemenea zbor de agrement este de 25 de euro de persoană.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Gabor Szilagyi