Sari la conținut

Căldura vine în caloriferele orădenilor din 20 octombrie

Chiar dacă în apartamente căldura se va simți doar peste o săptămână, în şcolile şi spitalele din Oradea caloriferele s-au încălzit încă de pe acum. Același lucru se întâmplă și în instituțiile publice. De căldura de la sistemul centralizat vor beneficia mai repede și locuitorii arondaților punctelor termice de lângă astfel de unități medicale, școlare sau administrative.

"Așa cum ne arată prognoza meteo, de mâine temperaturile încep să crească. Dacă am porni acum căldura, ar însemna să înregistrăm un cost suplimentar, cost pe care l-ar suporta și cetățenii, mai mult sau mai puțin justificat, având în vedere creșterea valorii temperaturii începând de miercuri. Prin urmare, am decis ca data de punere în funcțiune a sistemului de încălzire a orașului să fie data de 20 octombrie", a precizat administratorul Termoficare SA, Stănel Necula, potrivit site-ului Primăriei Oradea.

În oraș se lucrează la reabilitarea rețelelor de termoficare în trei zone mari: magistrala I (zona bulevardului Dacia - Calea Borșului), magistrala III (intrarea în oraș dinstre UAMT) și zona Louis Pasteur - bulevardul Magheru - str. Gh Doja. Pentru aceasta din urmă, lucrările sunt întârziate, iar în momentul pornirii agentului termic, acesta va funcționa la cote de avarie, la o presiune mai joasă.

Editor web: Adrian Laboș