Sari la conținut

Complex balnear de zeci de milioane de euro în Băile Felix

În două luni unul dintre cele mai mari şi mai moderne complexe balneare din Europa, îşi va deschide uşile în Băile Felix.

"Rolul investiţiei este atragerea de turişti. Noi am început să diversificăm ofertele pentru că am vrea să ne adresăm nu numai turismului de tratament, ci şi celui de ralaxare şi de refacere", explică Florian Serac, directorul societăţii de turism din Băile Felix. 

Investiţia de până acum a atins 25 de milioane de euro, însă pentru finalizarea proiectului mai e nevoie de 3-4 milioane de euro. Complexul va avea două hoteluri, săli de conferinţă, restaurante, o bază de tratament cu cinci secţii, dar şi o zonă de agrement. Nu mai puţin de 14 bazine vor fi oferite clienţilor, care vor mai avea parte de "aparate de hidromasaj, paturi de masaj subacval, ciupercă de apă şi am montat şi un bazin special, căruia noi îi spunem bazinul alb-negru, unde vom aştepta vizitatorii cu lumini colorate şi jacuzzi", după cum promite Sándor Gál, directorul firmei care se ocupă de centrul spa.

Cât despre camere....

"Conceptul camerei este creat în ideea de a da o senzaţie de spa, de relaxare, bineînţeles la nivel de cinci stele, cu finisaje ultramoderne şi calitative", spune Robert Tuzson, designerul complexului balnear.

Va fi construit un apartament VIP, dar şi camere speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. Investitorii speră ca până la finele lunii august lucrările să fie terminate. Hotelul îşi va deschide baza de agrement pentru a fi testată de turişti, iar la sfârşit de septembrie se va tăia panglica de inaugurare a complexului balnear.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Constantin Gheorghiţă

editor web: Adrian Laboş