Sari la conținut

Concurs în Anul Centenar | Şapte elevi vor merge la Roma

Şapte elevi din judeţul Sălaj vor petrece o săptămână la Roma după ce au dovedit că au cele mai multe cunoştinţe despre Marea Unire a românilor din 1918.

Tinerii au câştigat un concurs de istorie organizat de Episcopia Greco-Catolică de Oradea şi Inspectoratul Şcolar Sălaj care a avut ca temă tocmai perioada istorică din preajma anului 1918. Peste 70 de elevi au participat la concursul organizat în această primăvară.

"Este normal că trăim vremuri foarte diverse de acum 20-30, 50 de ani. Dar, oricum, sunt tineri extraordinar de bine pregătiţi. Sunt tineri care au înclinaţii spre istorie şi depinde foarte mult dacă aceste înclinaţii se dezvoltă de profesorii pe care îi au. Şi atunci am văzut acolo grupul de profesori care au venit cu ei de la diversele şcoli foarte dăruiţi şi atunci se înţelege inclusiv faptul că a fost o participare, doamna inspector a rămas foarte încântată de numărul mare de copii care au participat. Pentru că nu se aşteptau la un concurs de istorie să participe aşa de mulţi", a spus PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Premierea a avut loc miercuri şi a fost făcută de episcopul Virgil Bercea. Acesta le-a oferit tinerilor mai multe cărţi, pe lângă diplomele şi biletele pentru excursia de la Roma, la care vor participa şi profesorii elevilor câştigători.

Redactor: Adrian Ciucuriţă / Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă