Daruri unicat pentru Crăciun

Data publicării:
stire 20hand 20made-38611

Sute de cadouri unicat, numai bune de pus sub brad, sunt scoase la vânzare de artiştii plastici orădeni. "Majoritatea sunt unicat sau serie mică,. Incetul cu încetul orădenii o să se obişnuiască cu acest fel de obiecte făcute de mână." precizeazaRadu Târnoveanu, organizatorul târgului de obiecte hand made.

Accesoriile sunt cele mai căutate şi, în consecinţă, oferta e foarte generoasă. Orădenii pot alege între pandantivele din ceramică pictată, cele cu foiţă de cupru gravat cu modele ancestrale sau cele specifice începutului de secol XIX. Majoritatea sunt confecţionate din piele, dantelă, catifea şi alamă. "Nu sunt foarte comerciale, nu arată în genul comercial, bijuterii vintage le numesc eu, nu ştiu exact din ce perioadă, dar sunt din trecut oricum." spuneAda Bălan, artizan.

Orădenii care vor să facă un cadou special pot alege sticlele de apă, de vin, de vodka sau de suc, golite de conţinut, e drept, dar pline de culoare. "Am mers pe ideea de reciclare, să nu aruncăm dacă se poate, să reinterpretăm, să reciclăm prin artă. Am forme speciale de sticle, le pictez, pot fi spălate." afirmaFelicia Tuns, artist plastic.

Un asemenea obiect de artă costă între 15 şi 90 de lei.Un cadou parfumat costă 14 lei şi e făcut din ingrediente mai puţin obişnuite. Vorbim de un săpun făcut în casă, al cărui proces de producţie durează nu mai puţin de 6 săptămâni. "Sunt exclusiv din uleiuri vegetale, plante şi sucuri, lapte de capră, sunt săpunuri 100% naturale. altfel decât cele din comerţ." spuneNicoleta Caciura, producătorul săpunului bio.

Târgul de obiecte hand made e deschis până în 21 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri