Sari la conținut

De 8 martie, restaurantele au pregătit preparate speciale. Sunt reduceri la spa şi la piscine

Răsfăţ de ziua lor. De asta vor avea parte de 8 martie doamnele şi domnişoarele. Cine nu s-a grăbit să rezerve un loc în restaurante, mai are prea puţine şanse, iar la saloanele de înfrumuseţare este deja aglomeraţie. Şi centrele de wellness şi spa au pregătit diverse tratamente corporale şi terapii de relaxare.

Ca să fie cât mai frumoase şi elegante de ziua lor, doamnele trec mai întâi pe la coafor şi cosmetică. În şcolile de profil, cursantele lucrează de zor ca să facă faţă tuturor solicitărilor.

"E o perioadă aglomerată pentru că toate femeile vor să se aranjeze. Toată lumea îşi face unghii, machiaj, epilat, coafor, e o nebunie. Se poartă buclele lejere, de obicei femeile adoptă buclele şi machiajul uşor natural."

Şi viitorii bucătari au fost solicitaţi de către restaurantele din oraş. Ei vor ajuta la prepararea mâncărurilor pentru mesele festive de 8 martie.

"Suntem solicitaţi pentru a trimite din grupele pe care le avem în pregătire pentru a face practică mai repede şi pentru a-i ajuta", spune Dănuţ Bilan, lector la cursul de bucătar.

"Un meniu festiv care va cuprinde o gustare rece; vom face coroniţe de căpşuni cu brânză din mascarpone, ruladă de curcan cu pipote şi inimioare de pui", a enumerat Dan Găvruţă, bucătar-şef.

Ca ziua să fie completă, doamnele vor plăti doar jumătate din preţul unui bilet la bazinele din Băile Felix. Ele se vor putea răsfăţa cu diferite tratamente şi terapii la centrele spa.

"Cadoul nostru de 8 martie este o reducere de 50% din preţul de intrare la toate piscinele din cadrul grupului nostru şi la aquaparc pentru doamne şi domnişoare", a precizat Diana Antonescu, responsabil marketing.

"Aş menţiona doar câteva să vă trezesc interesul şi anume ritualul semnătură, de asemenea diferite tipuri de masaje, cel cu beţe de bambus, împachetările cu ciocolată", spune Maria Fărcaş, medic primar în balneologie şi recuperare medicală.

8 martie a fost desemnată Ziua Internaţională a Femeii în 1977, printr-o rezoluţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă