Sari la conținut

Distracție cu număr de ordine. Mai multe cluburi din Oradea nu permit intrarea peste numărul admis de clienţi

"- De ce nu mai putem intra?
- Fiindcă numerele și locurile sunt numărate şi ca atare rezervate din punct de vedere al siguranței.
- Stai, te rog, puțin. Așteaptă, te rog, la rând.
- Nu se mai poate intra."

Astfel de dialoguri au loc tot mai des în faţa cluburilor din Oradea. Clienţii sunt opriţi de oamenii de ordine care nu le permit intrarea pentru că "e plin de oameni și nu se mai poate intra pentru că e număr limitat de persoane".

"Aşa s-a ajuns în situaţia în care pentru a intra în cluburi unele persoane așteaptă minute în șir în fața intrărilor, până când locurile din interior se eliberează", a aflat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Decizia de a nu permite aglomerarea cluburilor a fost luată ca urmare a interdicţiilor aplicate după tragedia din clubul Colectiv.

"- Numărul maxim de persoane este de 80 de locuri în ambele localuri.
- Cum procedați?
- După ce se umple acel număr de 80, le spunem că nu mai putem primi persoane", confirmă Tomas Bodnar, reprezentantul unor localuri.

"Depășirea cu mai mult de 10% a numărului de utilizatori pentru care s-a acordat autorizația de securitate la incendiu constituie un criteriu pentru care se dispune oprirea funcționării sau utilizării spațiilor autorizate din punct de vedere al securității la incendiu", a atras atenţia căpitanul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

"Eu sunt de acord decât să te îmbulzești, să stai în picioare sau să fii călcat, mi se pare mult mai ok", spune un client. 

"Pentru siguranța oamenilor este un lucru foarte bun dar pentru noi ca muzicieni e un lucru cam rău pentru că ducem lipsă de public."

Chiar dacă le aplică, patronii de localuri spun că noile măsuri le afectează afacerile: "Nu prea ne convin pentru că nu merge așa, nu mai vine atât de multă lume în local."

Câteva localuri din Oradea au fost închise după incendiul din clubul Colectiv şi nu au primit încă autorizarea de securitate împotriva incendiilor. 

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Pe aceeași temă