Sari la conținut
News Alert

Eminescu, sărbătorit de elevi orădeni. Cu ocazia spectacolului au fost premiați liceenii de nota 10

Pentru ca manifestarea să fie cu impact la public, elevii Colegiului Național "Mihai Eminescu" s-au pregătit încă din luna noiembrie a anului trecut.

"Sunt o grămadă de exemple de poezii în care se pot regăsi oameni din ziua de astăzi cum ar fi de exemplu "Ai noștri tineri". Eminescu întotdeauna va rămâne foarte contemporan, indiferent câți ani o să treacă."

"Momentele artistice sunt închinate în special lui Eminescu; avem un moment special, o piesă de teatru care este pusă în scenă de către consiliul elevilor din școală", a explicat Ioan Cadar, directorul adjunct al Colegiului Național "Mihai Eminescu" Oradea.

Momentele pregătite de elevi au fost urmărite de un public numeros. Din sală nu au lipsit nici personalități ale orașului, asta pentru că în acest an Teatrul Regina Maria a fost polul acțiunilor dedicate poetului.

"Mi se pare firesc ca Ziua Culturii Naționale să fie sărbătorită în mijlocul elevilor, pentru că ei sunt speranța noastră de mai bine. Să îl ai patron spiritual pe Eminescu, în calitate de elev la acest colegiu național te obligă și este și un motiv de mare mândrie", consideră Lucian Silaghi, directorul Direcției pentru Cultură Bihor.

Cu ocazia spectacolului dedicat patronului spiritual al școlii au fost premiați elevii care au încheiat anul trecut cu media 10, dar și cei care au participat la olimpiade și concursuri naționale.

"Voi primi premiu pentru media 10, media generală 10 și e un sentiment foarte plăcut, chiar mă simt foarte privilegiată", a recunoscut o elevă.

"Iau premiu pentru că am avut media generală 10, în clasa a XI-a, pentru participarea la Olimpiada națională la limba și literatura engleză și pentru mai multe concursuri de eseuri la care am luat premiul I sau II", a completat o altă premiantă.

15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naționale în 2010.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagy

Pe aceeași temă