Sari la conținut

Evadatul de la Satu Mare a fost prins

Deținutul care a evadat de la un punct de lucru din clădirea Tribunalului Satu Mare a fost prins după câteva ore de căutări în apropiere de Oradea. Bărbatul se afla într-un tren și a recunoscut că a fugit ca să-și vadă mama, grav bolnavă. Momentul în care a fugit pe geamul unei băi a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală.

În imaginile surprinse de camera de supraveghere de lângă clădirea Tribunalului Satu Mare se observă cum deținutul iese pe un geam și se îndepărtează fără să se grăbească.

Imediat, polițiștii și angajații Penitenciarului au început căutările și au instituit filtre în tot județul Satu Mare. Oamenii legii au luat în calcul varianta ca Varga Adalbert, originar din Oradea, să se îndrepte spre orașul natal. Bănuielile s-au confirmat câteva ore mai târziu.

"Joi, la ora 22.30, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca - Postul de Poliție Transporturi Feroviare Episcopia Bihor în colaborare cu lucrători din cadrul Peniteciarului Oradea, aflați în timpul misiunii de patrulare, au depistat în trenul care circula pe relaţia Halmeu - Oradea, un tânăr de 22 de ani, din municipiul Oradea, urmărit național", a precizat agentul Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 9 luni de închisoare pentru tâlhărie, bărbatul de 22 de ani își executa pedeapsa în regim semideschis în Penitenciarul din Satu Mare.

Reporter: Adrian Laboș
Operator: Constantin Gheorghiță