Firme virtuale înfiinţate de elevii din Oradea şi din Bihor

Data publicării:
BETA firme de exercitiu

30 de echipe formate din elevii mai multor colegii tehnice sau școli cu profil economic din Oradea şi-au prezentat firmele pe care le-au înființat cu ajutorul profesorilor.

Mariana Bara, coordonatorul Centrului de Resurse pe zona de nord-vest: "Noi simulăm în întregime o firmă reală, singurele diferenţe este că nu avem bani și nu avem produse. Astea sunt virtuale. În rest, modalitatea de înființare, documentele folosite, documentele contabile, documentele juridice, toate sunt pe modelul firmelor reale."

Procedura complicată de înființare a unei firme nu i-a descurajat pe elevii care şi-au dorit să aibă o afacere proprie, chiar şi numai virtuală.

Alexandru Claudiu Aștilean, managerul unei firme de exercițiu: "Dacă ești și manager, și ai sub control mai mulți oameni cu care te descurci foarte bine, este OK."

Firmele prezentate au avut tot felul de obiecte de activitate. "Suntem firma Nobilis Event din Beiuș, și ne ocupăm cu organizarea de evenimente. Câți angajați aveți? Avem 32 de angajați", explică Edina Jurca, directorul financiar al unei firme de exercițiu.

Pe durata evenimentului, firmele de exercițiu și-au căutat clienți și au realizat tranzacţii virtuale.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri