FITO 2018 | Opt zile cu 26 de spectacole de teatru în Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Teatru_Oradea
foto: Wikipedia

Opt zile de teatru îi aşteaptă pe orădeni începând de duminică. Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea aduce 26 de producţii ale unor companii din întreaga țară, dar și din străinătate.

Organizat de Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Fundaţia Culturală FITO şi UNITER, festivalul care va avea loc în perioada 23-30 septembrie. Manifestarea este împărţită în trei secțiuni. Prima este dedicată concursului FESTIVALUL DE TEATRU SCURT, ajuns la ediția a 24-a, a doua - SPECTACOLE INVITATE şi, o noutate a festivalului, secțiunea CU TINERI, PENTRU TINERI - România după 100 de ani, dedicată Centenarului Marii Uniri.

La reprezentaþiile în aer liber cei prezenţi vor putea dona pentru reabilitarea palatului episcopal-greco catolic, în urnele amplasate în acest scop.

Printre numele mari care au confirmat participarea la ediţia din acest an a FITO se numãrã Maia Morgenstern, Emil Boroghinã, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, dar și regizori, critici și directori de teatru. Biletele sunt puse în vânzare din 3 septembrie la Agenţia Teatrului, dar şi online, pe biletmaster.ro.

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri