Sari la conținut

Focuri de armă la frontiera de nord pentru prinderea unor contrabandişti

S-au tras focuri de armă în apropierea graniței cu Ucraina, în județul Maramureș. Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească pistoalele pentru a opri mai mulți suspecți de contrabandă cu țigări.

Totul s-a întâmplat miercuri dimineață, când un echipaj al Poliției de Frontieră a observat în localitatea Remeți, din județul Maramureș, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Agenții i-au somat pe suspecți, dar în momentul în care aceștia i-au observat pe oamenii legii au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean prin apa râului Tisa. Ca să-i oprească, polițiștii de frontieră au scos pistoalele și au tras 7 focuri de avertisment.

Așa au reușit să rețină un cetățean ucrainean în vârstă de 25 ani.

Zona a fost verificată de anchetatori, care au descoperit 18 colete cu țigări. În acestea se aflau 9.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 100.000 de lei.

Țigările au fost confiscate, iar polițiștii de frontieră au deschis un dosar pentru contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei.

Reporter: Izabela Jurasko