Sari la conținut

Inaugurare în Parcul Industrial. Până în 2020, compania Emerson vrea să aibă 1000 de angajaţi

În 2012, americanii de la Emerson căutau în toată Europa locuri propice pentru investiții. Timp de câteva luni au verificat condițiile oferite de Parcul Industrial Oradea, după care, mulțumiți de ce li s-a oferit, au semnat parteneriatul cu municipalitatea.

"În Oradea au găsit un parc industrial existent, totă infrastructura de utilități la limita de proprietate. Au găsit și o forță de muncă pregătită și mai mult au găsit o disponibilitate din partea autorităților locale să investească în restructurarea învățământului public", spune Delia Ungur, managerul Asociaţiei pentru Dezvoltare Locală Oradea.

Construcția halelor de producție a durat mai bine de trei ani. În vara lui 2015 au fost făcute primele angajări, iar în septembrie a început producția de:

"Sisteme de acționare ale motoarelor bazate pe inventoare, drivere care se utilizează în diferite industrii cum ar fi cea petrolieră, chimică, textilă, alimentară, în diverse aplicații, iar al doilea produs este vorba de turbinele eoliene", spune Darius Briciu, plan manager în cadrul campusului Emerson.

Miercuri a fost inaugurată oficial sucursala orădeană a companiei.

"Avem deja 160 de angajați, ne dorim ca în curând să ajungem la un număr substanțial, să trecem de numărul de 1000 de angajați până în 2020 - în cazul în care vom găsi oameni cu potențial să îi calificăm noi pentru meseriile de care avem nevoie", susţine Călin Banciu, director general Emerson Oradea.

Produsele realizate la Oradea sunt trimise beneficiarilor din Europa sau America. Fabrica de la Oradea este a doua din România a grupului Emerson, după cea de la Cluj.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi