Sari la conținut
News Alert

Incendiu în Maramureş. Un elicopter militar va interveni marţi, în a treia zi de luptă cu focul de pe munte

O dată cu căderea serii, pompierii militari din Maramureş s-au retras de pe munte, din zona Vârfului Piciorul Caprei, culmea Toroioaga din Borșa, unde a izbucnit un incendiu de vegetație uscată. A fost a doua zi în care forţele de intervenţie s-au luptat cu focul. Marţi, un elicopter al MAI îi va sprijini pe pompieri pentru lichidarea focarelor.

imagini: ISU Maramureş

UPDATE: marţi, ora 9:30 - În această dimineață, la ora 7:30, echipajul elicopterului MAI a executat un zbor de recunoaștere al zonei afectate de incendiu. A constatat  că plafonul de nori este foarte jos, motiv pentru care intervenția aeriană a fost deocamdată amânată.

Pentru a veni în sprijinul forţelor de intervenţie, pompierii au cerut autovehicule 4X4 din cadrul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, pe lângă cele existente ale Clubului Xtreme Adventure și Salvamont, pentru transportul personalului pe munte.


Incendiul s-a declanşat duminică, în zona Colbu, din judeţul Maramureş, unde a cuprins două hectare. Astăzi s-a extins şi a afectat peste 30 de hectare de vegetație alpină, la o altitudine de peste 1800 de metri, pe culmea Toroioaga din Borşa.

Peste 90 de pompieri au fost trimişi în zona afectată. Ei au fost ajutaţi de personalul de la ocoalele silvice Vișeu de Sus şi Borşa, de membrii unui club off-road şi de voluntari și personal din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență.

"Elicopterul din cadrul Inspectoratului General al Aviaţiei a sosit la Borşa în cursul acestei seri, urmând ca mâine dimineaţa, în jur de ora 8:30, să înceapă intervenţia, după efectuarea unui zbor de recunoaştere. Peste noapte, pentru supravegherea focarelor de pe munte a rămas personalul din cadrul ocolului silvic", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, căpitanul Oana Alexa Gonczi.

Tot la dimineaţă, pompierii militari îşi vor relua ascensiunea pe munte pentru lichidarea incendiului.

Reporter: Izabela Jurasko

Pe aceeași temă