Incendiu violent în Oradea. O vilă în construcție a fost cuprinsă de foc

Data actualizării: Data publicării:
incendiu casa Oradea 121118

Un incendiu violent a cuprins, luni seara, acoperișul unei vile în construcție din Oradea. Patru echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea focului.

Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 20:40, iar spre locul indicat - Strada Sofiei - au pornit de urgență trei echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale, și două echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea și al Gărzii 1 Mai. Militarii au dus cu ei și un echipaj cu autoscară și au constatat că focul cuprinsese tot acoperișul casei.

"În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la acoperișul locuinței, existând pericolul extinderii la întreaga casă și la locuința învecinată (aceasta fiind situată la mai puțin de un metru de focare și având acoperișul lipit de cel afectat de incendiu). Pompierii militari au acţionat simultan pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi pentru protecţia clădirii situate în imediata proximitate", a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

foto: ISU Crișana
foto: ISU Crișana

foto: ISU Crișana

În mai puțin de o oră, salvatorii au stins focul care a distrus 150 de metri pătrați din acoperișul casei, tavanul din rigips dintre mansardă și pod și mobilier din camerele aflate la mansardă.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile", a precizat maiorul Camelia Roșca.

În zonă a fost prezent și un echipaj al SMURD Oradea, dar intervenţia medicilor nu a fost necesară.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri