Sari la conținut

"Jos textila, întoarce fila". Sute de orădeni au donat haine şi jucării, în schimbul unor cărţi

Denisa Rusu a aflat de acest eveniment în urmă cu trei ani, de pe rețelele de socializare. De atunci, an de an strânge haine și jucării pentru copii nevoiași.

"Mi s-a părut foarte interesantă și foarte originală ideea acestui eveniment. Mă bucur că îi pot ajuta pe ceilalți cu lucruri de care eu nu mai am nevoie."

La fel ca Denisa, sute de orădeni au răspuns inițiativei clubului Rotaract.

"Încercăm să donăm cât de multe lucruri putem, deși noi nu realizăm că acest mic ajutor al nostru, de fapt, pentru ei este un mare ajutor."

"Am ales să vin aici să donez hainele mele, hainele părinților. Pe lângă haine, am dat și jucării în speranța că ele vor ajuta familiile nevoiașe."

"Este al treilea an în care se ține și la noi "Jos textila, întoarce fila" Până la acest moment a avut succes și oamenii au răspuns pozitiv invitației noastre de veni și a dona hăinuțe pentru cei care au nevoie", spune Bianca Ṭet, organizatoarea acțiunii.

La primele două ediţii ale proiectului au fost strânși 200 de saci cu îmbrăcăminte. 1.200 de volume rămase în urma acțiunii au fost donate bibliotecii din Lăzăreni şi Fundaţiei Comunia. Anul acesta, obiectele adunate vor ajunge la persoane nevoiaşe, iar cărţile vor fi donate Liceului "Nicolae Bălcescu" din Gyula, singurul cu predare în limba română din Ungaria.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă