"Lotul Beiuş", trimis în judecată. Vezi cine sunt cei vizaţi şi ce acuzaţii le sunt aduse

Data publicării:
dna primari beius

Cei 17 sunt acuzaţi că prin contractul încheiat între primăria Beiuş şi firma Top Construct Grup în 2007, bugetul de stat şi cel local ar fi fost prejudiciat cu peste 320.000 de euro. Mai exact, procurorii vorbesc despre lucrări raportate, plătite, dar neexecutate de firma de construcții.
Printre acuzaţiile care li se aduc celor 17 se numără înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri, uz de fals şi abuz în serviciu.

"Eu nu am ce comenta, dacă dânşii au considerat aşa, fiecare e cu treaba lor, nu? E vorba de o lucrare cu care nu au fost probleme deosebite, Curtea de Conturi nu a venit, dar asta-i viaţa", spune Silviu Odobasianu, fost primar al municipiului Beiuş.

"Părerea mea e că e un lucru mult forţat. Am depus şi un memoriu şi declaraţia pe care am dat-o în care am precizat foarte clar faptul că acel capăt de acuzare privitor la înşelăciune cu consecinţe deosebit de periculoase ar fi vizat obţinerea unui mijloc injust pentru mine sau altcineva", explică, la rândul său, Adrian Domocoş, primarul municipiului Beiuş.

Contractul dintre primăria Beiuş şi firma Top Construct SRL prevedea lucrări de extindere şi reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Beiuş. Valoarea totală a contractului este de aproape 5 milioane de lei.

"Legat de factura care mi se invocă mie şi deputatului Costin, din acea factură nu s-a plătit nimic, mai mult, din factura anterioară semnată de Odobasianu şi Iuhas nu am plătit patru miliarde", spune Domocoş.

Din lotul celor trimiși în judecată mai face parte și directoarea unei agenții BRD din Oradea, care a permis administratorului Top Construct Grup transferul a peste 750.000 de lei din contul de garanție de bună execuție în contul curent al firmei.

"În perioada 9-14 ianuarie 2009, folosindu-se de un înscris fals, inculpatul Berindea Ciprian Cătălin a solicitat și a obținut, de la BRD Oradea-Agenția E.Gojdu, transferul sumei de 758.025,88 lei (...), din care, ulterior, a retras în numerar suma de 635.500 lei, pe care a folosit-o în interes personal. Acesta a fost ajutat de inculpata Iancu Olimpia Mirela, director al BRD Oradea-Agenția E.Gojdu, care a operat transferul sumei de 758.025,88 lei între cele două conturi, în baza unei adrese false primită de la inculpat, care nu era semnată de ordonatorul principal de credite, respectiv primarul municipiului Beiuș", se arată într-un comunicat al DNA Oradea.

În vederea recuperării prejudiciului s-au dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor deținute de 15 dintre inculpați. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Detalii tulburătoare despre trecutul doctoriței din Brăila ies la iveală. Legături dubioase cu mafia...
Digi FM
Celine Dion, în vizită la Luvru, înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, unde e așteptată să cânte
Pro FM
Cum s-a schimbat viața lui Charisse Verhaert după divorțul de Julio Iglesias Jr. Modelul și-a găsit dragostea...
Film Now
Tara Reid, greu de recunoscut la 25 de ani de la American Pie. Foarte slabă, dar cu zâmbetul pe buze, pozată...
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i...
Newsweek
VIDEO Un Su-27 al Rusiei a urmărit trei avioane britanice deasupra Mării Negre, aproape de România
Digi FM
O femeie de 38 de ani a născut un bebeluș cu patru mâini, patru picioare și două fețe. Cum explică medicii...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Film Now
Halle Berry, imagini virale la 20 de ani de când a fost lansat „Catwoman”. A pozat topless, iar fanii au fost...
silueta de fata suparata
O fată de 16 ani a fost violată de directorul unei instituții din Pitești și bătută de soția acestuia. Tatăl...