Sari la conținut

Matematica, proba cu emoții. În Bihor aproape 6000 de elevi au susținut a doua probă a Evaluării Naționale

Pentru elevii de clasa a IV-a emoțiile au început cu mult înainte de examen.

"Nu mi-e frică de un exercițiu anume, poate de testul în sine."

"Mi se pare un pic mai grea matematica."

"Am emoții, dar am și învățat mult. Am făcut și culegeri de matematică, am repetat noțiunile de bază și mă simt pregătit."

Ca să-i ajute, învățătoarele au făcut ore suplimentare pe tot parcursul anului școlar. "Am avut oră suplimentară la matematică, în care am rezolvat exerciții și probleme care puneau dificultăți elevilor. Matematica necesită întotodeauna foarte mult exercițiu", consideră Maria Cîmpian, învățătoare la școala Dacia din Oradea.

Pregătirea la matematică a continuat și acasă.

"Din culegeri fac exerciții în fiecare zi câte cinci, șase probleme."

"Am acasă niște culegeri care mi-au rămas de la fratele meu de când a fost mai mic și fac câte un test din el în fiecare zi."

Rezultatul de la Evaluarea Națională îi va ajuta în special pe profesorii de matematică care îi vor prelua pe elevi de anul viitor pe elevi.

"Ne ajută să vedem nivelul de la care îi luăm pe copii și îi pregătește și în viitor pentru celelelate teste pe care le vor avea de susținut, și la sfârșitul clasei a VI-a și la sfârșitul clasei a VIII-a", spune Monica Berce, profesoară de matematică.

La simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, din primăvară, procentul de promovabilitate la matematică a fost în Bihor de 32%. După matematică, pentru școlarii care încheie ciclul primar urmează mâine proba de limba maternă. În județ, aproape 6 mii de elevi de clasa a IV-a susțin Evaluarea Națională.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi