Sari la conținut
News Alert

Noi contre în Consiliul Judeţean Bihor

Războiul dintre PNL şi alianţa PSD-UDMR-ALDE şi-a mai consumat marţi un episod în şedinţa Consiliului Judeţean Bihor. Consilierii au supus la vot angajarea unei case de avocatură care să-i reprezinte în procesul intentat de liberali pentru felul în care a fost aleasă conducerea instituţiei. Consilierii PNL s-au opus cu vehemenţă, considerând că intenţia majorităţii nu este morală.

Disputa vine pe fondul procesului intentat de PNL Bihor, prin care dă în judecată Consiliul Județean și conducerea instituției pentru felul în care a fost aleasă în vara anului trecut. Liberalii contestă felul în care s-a votat la ședința de constituire a legislativului județean, mai exact, faptul că nu a fost respectat secretul votului consilierilor.

Pentru a se apăra, conducerea Consiliului Judeţean Bihor vrea să angajeze un avocat. Înainte ca proiectul de hotărâre să fie votat, discuţiile au fost pornite de reprezentantul grupului PNL în Consiliul Judeţean.

"Eu nu am spus că hotărârea pe care o să o dăm astăzi este ilegală. Eu vorbeam de moralitatea ei. Nu cred că au fost angajaţi avocaţi în procese cu persoane... în contencios administrativ", a declarat Ionel Avrigeanu, consilier judeţean din partea PNL Bihor.

"Poate, dacă aţi depus printr-un avocat şi sunteţi reprezentaţi printr-un avocat, poate şi cealaltă parte are posibilitatea de un avocat", atrage atenţia Pasztor Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Disputat din şedinţa Consiliului Judeţean a trecut şi la faza ironiilor între cele două tabere.

"Este, din punctul meu de vedere, o teamă a conducerii că o să pierdeţi acest procest şi atunci încercaţi să cheltuiţi banii publici, încă o dată, repet, pentru a vă apăra scaunele. Ăsta e punctul nostru de vedere şi nu vom vota acest proiect de hotărâre", a spus Ionel Avrigeanu.

"O să mă exprim foarte sincer. N-am crezut că veţi vota acest material. Deci cu asta nu aţi zis o noutate. Vă mulţumesc", a replicat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

În dispută a intervenit şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, care i-a acuzat pe liberali de jocuri politice.

"Este vorba, de fapt, de un proces politic. Despre o minciună, că în Consiliul Judeţean nu s-a votat în cabină. Toţi cei 18 au votat în cabină. N-a votat nici unul afară. Este o jonglerie pe care o faceţi ca să mai lăsaţi senzaţia colegilor din PNL că s-ar putea, totuşi, să câştige, la un moment dat Consiliul Judeţean."

Hotărârea de Consiliu Judeţean prin care se decide angajarea unui avocat pentru suma de cel mult cinci mii de lei a trecut cu votul celor 18 consilieri PSD-UDMR-ALDE.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă