Sari la conținut

ORADEA. Supărare în parcare. Locatarii a două asociaţii spun că au suficiente locuri, dar nu au fost împărţite cum voiau

De câteva zile, nu mai este linişte între locatarii asociaţiilor de proprietari Dinamo 1 şi Davinci din cartierul orădean Nufărul. Oamenii sunt supăraţi că, în loc să primească locuri de parcare chiar lângă blocurile în care locuiesc, trebuie să-şi lase maşinile la zeci de metri depărtare. Îi arată cu degetul pe angajaţii Primăriei, despre care spun că nu au ţinut cont de părerile lor când au împărţit locurile.

Sincron: Genoveva Puscaş - asociaţia de proprietari Dinamo 1
TC IN 00:00:47
"După ce listele au fost afişate pe uşi ne-am discutat noi între noi locurile fiecare. Au apărut alte liste, nu mai aveam locuri aici şi ne-au expediat acolo unde e tomberonul."
TC OUT 00:01:03

Sincron: Petru Pereţ - administratorul asociaţiei de proprietari Dinamo 1
TC IN 00:02:57
"Ni s-a spus că nu ni le poate da în zona noastră că trebuie să le dea şi la ceilalţi de la PB 81,23"
TC OUT 00:03:01

Potrivit modului de distribuire a locurilor, în faţa blocului care aparţine asociaţiei Dinamo1 vor putea parca cei din imobilul vecin. Dar şi aceştia din urmă sunt nemulţumiţi că nu mai pot parca în faţa scării.

Sincron: administratorul asociaţiei de proprietari DaVinci
TC IN 00:06:53
"nu suntem mulţumiţi. Deci nu vroiam să mă mut.
TC OUT 00:06:57

Angajaţii Serviciului de Parcări din Oradea susţin că deoarece modul în care au fost alocate parcările a evitat suprapunerea cererilor. În plus, parcarea Adona are mai multe locuri decât numărul solicitărilor.

Sincron: Ion Şimon - şeful Serviciului de Parcări din Oradea
TC IN 00:00:41
"Este parcarea cu cele mai multe locuri, 297 construite şi cele mai puţine cereri, faţă de numărul de locuri construite sunt doar 179 de cereri"
TC OUT 00:00:51

Autorităţile susţin că locurile de staţionare vor rămâne aşa cum au fost împărţite de angajaţii primăriei. Edilii dau asigurări că parcarea din zonă va fi extinsă.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Cristian Rus

editor web: Adrian Laboş