Sari la conținut

Patron trimis în judecată pentru o evaziune de aproape 3 milioane de lei

Potrivit datelor din anchetă, în perioada 2008 - 2010, administratorul acuzat de evaziune fiscală ar fi cumpărat mărfuri din Ungaria şi Germania. Iniţial, le-a înregistrat în evidenţa contabilă şi le-ar fi declarat organelor fiscale. Ulterior, însă, „mărfurile ar fi fost vândute „la negru" pe teritoriul României, fără ca operaţiunile comerciale să mai fie evidenţiate în documentele contabile", spun poliţiştii.

Ca să acopere lipsa produselor vândute fără acte, bărbatul este bănuit că ar fi simulat livrări fictive de mărfuri către societăţi din spaţiul intracomunitar.

Nu au fost singurele fapte de care este acuzat cetăţeanul maghiar. Anchetatorii îl suspectează că între anii 2010 şi 2012, tot în calitate de administrator al firmei din Bihor, ar fi cumpărat produse din spaţiul intracomunitar pe care le-a vândut în ţară, fără să înregistreze şi fără să declare operaţiunile.

Ca să nu plătească taxele către stat, bărbatul ar fi declarat sediul social al societăţii la o adresă unde, în realitate, nu a funcţionat.

„Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat de stat este de 2.763.607 lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit", susţin poliţiştii.

editor web: Adrian Laboş