Sari la conținut

Pilotul orădean Andrei Mitraşcă a terminat pe locul 7 la o cursă în SUA

Startul luat în „cursa către nori", a însemnat pentru campionul orădean în primul rând lupta cu natura, dar şi cu sutele de cai putere pe care maşina sa i-a dezvoltat pe parcursul celor 20 de kilometri cât a măsurat traseul.

„Este o cursă extraordinară, cu piloţi care nu vin să facă doar act de prezenţă. Muntele are ceva special, este o urcare foarte abruptă şi aerul foarte rarefiat îşi spune cuvântul", a povestit Andrei Mitrașcă, campionul naţional de viteză în coastă.

În ciuda problemelor tehnice apărute pe traseu, „Ruxi", bolidul cu care Andrei Mitraşcă a obţinut atâtea succese, a dus cursa până la capăt, clasându-l pe orădean pe locul şapte la categoria sa, Time Attack 2.

„Aste este ce a putut să facă Ruxi acum. Eu sunt mulţumit şi cel puţin am arătat că se poate merge competitiv. Am avut timp mult mai bun decât maşini cu sute de cai", spune Mitraşcă.

Prezenţa lui Andrei Mitraşcă la startul cursei din Statele Unite a reprezentat o premieră pentru România. Pilotul orădean a rămas total impresionat de ceea ce înseamnă cea mai grea urcare din lume, una care începe la o altitudine de 2.800 de metri şi se încheie la peste 4.000.

redactor: Nicolae Mihalcea