Sari la conținut

Plan roşu în Maramureş, după ce un autobuz s-a ciocnit cu o autobasculantă

A fost declanşat planul roşu de intervenţie în Maramureş, luni după-amiază, în urma unui accident rutier în care au fost implicate un autobuz ce transporta 50 de călători şi o autobasculantă. Evenimentul rutier s-a produs pe DJ 186, între localitățile Vadu Izei și Oncești. 18 persoane au suferit răni în urma impactului.

imagini: maramedia.ro

"Se pare că accidentul rutier s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare, respectiv conducătorul autobuzului a efectuat manevra de depăşire a autospecializatei care s-a oprit pentru a efectua virajul la stânga, intrând în coliziune laterală cu autoutilitara care circula din sens opus", a relatat subcomisarul Vasile Belea, din cadrul Poliţiei Rutiere Maramureş.

În autobuz se aflau 50 de persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 70 de ani.

"Eram în autobuz. Călătoream de la Sighet la Bogdan Vodă şi, nu ştiu, eram pe scaunele din spate. Am auzit o bubuitură şi am intrat toţi unul în altul. Când am văzut, coborât, noi am intrat în panică, că am crezut că... Doamne feri de ardere, să nu se aprindă şi nu puteam că era un om acolo în faţă, prins între fiarele acelea. Ce am văzut acolo pe jos... şi fete tinere cum vin de la liceu, fac naveta probabil", a povestit o femeie rănită în accident.

Printre adolecentele din autobuz se afla şi Adriana Paşcu, care se întorcea acasă de la liceu.

"Când am coborât panta aia era o basculantă cu pământ şi şoferul a dat să depăşească şi a venit o maşină din faţă şi a zis că nu i-au funcţionat frânele, dar el a dat să depăşească şi după aia a virat volanul repede şi a intrat în bascula aia cu pământ. Dacă eram cu faţa către parbriz îmi sărea în ochi, dar eu m-am întors", povesteşte adolescenta.

Ca urmare a accidentului, 17 răniţi au fost duşi cu ambulanţele la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei.

"Una este în stare critică, a fost trimisă la Baia Mare. O pacientă în vârstă de 17 ani cu politraumatism, cu fractură de bazin, fractură de coloană şi fractură de perineu. S-a solicitat şi elicopter, dar din cauza vremii nu am primit răspuns favorabil din partea lor", a explicat Mariana Şimon, directorul medical al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

În lipsa unui elicopter SMURD, pacienta de 17 ani a fost transportata la Spitalul Judeţean din Baia Mare cu un echipaj de terapie intensivă mobilă. Şoferii celor trei autovehicule implicate în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest, dar rezultatul a fost 0.

Pe numele şoferului autobuzului a fost întocmit dosar penal pentru vătămare din culpă.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă